Главна / Култура / Дом културе „Грачаница“  организује пројекцију документарно-играног филма „Бонтон у позоришту”

Дом културе „Грачаница“  организује пројекцију документарно-играног филма „Бонтон у позоришту”

Дом културе „Грачаница“  позива на пројекцију документарно-играног филма „Бонтон у позоришту” који су снимили и за публику припремили чланови драмске групе Дома културе Грачаница АП “Јанићије Поповић”.

У филму се чланови драмске групе Дома културе Грачаница баве конкретним правилима понашања у позоришту и указују на ситнице на које сви треба да обрате пажњу када дођу у позориште а то су: Правило облачења у позоришту,  понашање пре почетка представе, понашање у току извођења представе и понашање на крају представе.

Правила лепог понашања важе свуда па и у позоришту. Међутим, данас се љубитељи позоришта понекад опусте и забораве на лепа понашања и добре манире. Атмосфера која влада у позоришту тражи од публике одговарајућа правила. Да бисте постали део атмосфере која влада у позоришту требало би се придржавати неких основних правила понашања“ – речи су Александра Гуџића, уредника позоришног програма Дома културе „Грачаница“.

 Можда некима на први поглед то делује непознато, али посета позоришту захтева посебне облике понашања које морате знати и који се у суштини од вас и очекују, па иако можда нисте ни упознати са њима”- поручују Хелена Поповић, члан АП Јанићије Поповић“ из Грачанице.

У филму играју чланови драмске групе Дома културе Грачаница АП Јанићије Поповић: Хелена Поповић, Дуња Живић, Наталија Јосифовић, Тијана Петровић, Огњен Јовановић, Мила Младеновић, Тијана Митић, Мила Воргучић, Ана Вујовић, Данило Миловановић и Софија Петровић. Режији Димитрије Ракочевић.

Пројекција ће бити одржана у петак 12. маја у 20 часова у великој сали Дома културе „Грачаница“.

Check Also

Млади виртуози музичке школе у Лапљем Селу

Ученици Основне музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Лапљем Селу захваљујући својим талентима, раду и труду …