Главна / Друштво / Покрајинска влада упутила помоћ Епархији рашко-призренској

Покрајинска влада упутила помоћ Епархији рашко-призренској

Покрајинска влада упутила је данас хуманитарну помоћ Епархији рашко-призренској намењену социјално угроженом становништву на Косову и Метохији, а коју чине 22 палете са основним животним намирницама, прехрамбеним и хигијенским производима.

Испраћају контингента хуманитарне помоћи присуствовао је и секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић, који је подсетио на то да је основни циљ акције, која се већ годинама реализује у мају, подршка опстанку Народних кухиња Епархије рашко-призренске.

“Покрајинска влада, руковођена принципима солидарности и подршке подржава наше сународнике, прослеђујући им још један контингент хуманитарне помоћи, који се очитује не само у роби већ, пре свега, у поруци да смо и данас заједно“, рекао је покрајински секретар за високо образовање и научно истраживачку делатност Зоран Милошевић који је испратио помоћ на КиМ.

Секретар је указао на потребу да се сви руководимо хуманизмом, а не само принципом економског развоја.

Нагласио је да као заједница не треба да будемо пасивни, већ да идемо напред вођени позитивним принципима заједнице ццији део вапи за руком солидарности, подршке и разумевања, слично као што Епархија рашко-призренска ослушкује потребе људи из свих верских заједница на Косову и Метохији којима је потребан један оброк.

Милошевић је изразио наду да ће у годинама које долазе можда бити мање потребе да се хуманитарно помажу наши сународници на Косову и Метохији, уколико се створе други предуслови за њихов останак на вековним огњиштима.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић: Када ће бити ухапшен специјалац који је пуцао у Гаљака

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да лекари, рудари и васпитачи мирно …