Главна / Вести / Косово и Метохија / Манастири Драганац и Грачаница добили вредну донацију; Петковић: Епархијиа Рашко-призренска, уз државу Србију представља темељ и бедем останка и опстанка

Манастири Драганац и Грачаница добили вредну донацију; Петковић: Епархијиа Рашко-призренска, уз државу Србију представља темељ и бедем останка и опстанка

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, заједно са директором СМАТСА Предрагом Јовановићем,  је на Тргу Николе Пашића свечано уручио кључеве два аутомобила за потребе манастира Драганац и економије манастира Грачаница епископу Рашко-призренском Теодосију, као и кључеве по једног аутомобила председницима општина Обилић и Косово Поље.

,,Сматрам да је СМАТСА друштвено одговорна компанија и да се увек труди да помогне. Након две јако тешке године пандемије где смо имали проблема у пословању, сада смо то превазишли и опет смо у ситуацији да помогнемо другима, поготово нашем народу на Косову и Метохији. Драго ми је што можемо да одговоримо на иницијативу Канцеларије за КиМ и што је то баш у овом тренутку када је нашем народу доле веома тешко и када је изложен разним притисцима”, рекао је директор СМАТСА Предраг Јовановић.

Директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић захвалио је донаторима на друштвено одговорном понашању.

,,Знајући колико помажете и колико бринете о нашем народу на Косову и Метохији, чињеница да смо и данас у оваквом саставу довољно говори о поштовању које имамо према вама и институцији коју водите. Ви сте и претходних година помагали и та помоћ је отишла у праве руке. Овог пута се та помоћ удвостручује и посебна ми је част и задовољство што помоћ одлази и нашој епархији Рашко-призренској која уз државу Србију заједно представља темељ и бедем останка и опстанка нашег народа на Косову и Метохији. Хвала Вам што помажете наш народ на Косову и Метохији, а то уз Канцеларију за КиМ пре свих, свакодневно чини и наш председник Александар Вучић, као и цела Влада Републике Србије. Ту су и бројне друштвено одговорне институције и појединци у које убрајамо и вас”, истакао је Петковић.

Vladika Teodosije istakao je da samo zajedničkim nastojanjima možemo odgovoriti  svim poteškoćama.

,,Mi koji danas na Kosovu i Metohiji istrajavamo, uz Božiju pomoć, ali i svestranu pomoć naše države, našeg predsednika i naše Kancelarije za KiM, zaista ne bi mogli sami da odgovorimo svim nedaćama i iskušenjima sa kojima se susrećemo, ali Gospod nas je uputio jedne na druge da uz svestranu pomoć i razumevanje možemo da nosimo ovo naše breme i krst, što je danas i najteže. Još jednom veliko hvala, nadamo se da ćemo biti u prilici i da vas ugostimo u manastiru u Gračanici, Visokim Dečanima, Prizrenu, kao i svuda gde živi naš narod i da svi zajedno iznesemo to breme koje nam je stavljeno na pleća. Vaša donacija će biti zaista u pravim rukama i trudićemo se da to opravdamo”, poručio je episkop Raško-prizrenski Teodosije.

Догађају су присутвовали и помоћница директора Канцеларије за КиМ Милена Парлић, као и председници општина Косово Поље и Обилић, Александар Трајковић и Горан Данчетовић.

Извор: Канцеларија за КиМ

Check Also

Петковић: Када ће бити ухапшен специјалац који је пуцао у Гаљака

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да лекари, рудари и васпитачи мирно …