Главна / Друштво / У Грачаници је почео меморијални турнир “Играјмо за будућност, памтимо Димитрија”

У Грачаници је почео меморијални турнир “Играјмо за будућност, памтимо Димитрија”

Деветнести меморијални турнир у малом фудбалу ” Играјмо за будућност, памтимо Димитрија”,  који се одржава у знак сећања на убијеног Димитрија Поповића из Грачанице и ове године трајаће до 5. јуна. По традицији турнир се одржава на терену основне школе “Краљ Милутин” у Грачаници. Ове године турнир је отворио двогодишњи дечак Димитрије Поповић , који је наследио име стрица.

” Јако ми је драго што се другови сете Димитрија и што, једноставно самом овом игром окупљање омладине говори  да размишљамо о будућности Грачанице. Ове године се пријавило 26 екипа и веома ми је драго да је показано велико интересовање за меморијални турнир. Турнир  је окупио екипе са целог подручја Косова и Метохије. Посебна част ове године је то што је турнир помогла Канцеларија за Косово и Метохију и овом приликом бих желео да се захвалим директору Петру Петковићу,  захваљујем и председниковом сину Данилу Вучићу и једну од већих помоћи добили смо од компаније “МС ИНВЕСТ” , који су показали велико интересовање за помоћ турниру,  многим приватницима на територији општине Грачаница, рекао је Срђан Поповић , брат убијеног Димитрија Поповића.

Меморијални турнир у малом фудбалу посвећен Димитрију Поповићу организује се од 2005. године.

“Изузетно је велика част што прву утакмицу отвара Медицинска школа са екипом која је прошле године била освајач турнира. Остаје нам само да се сећамо тог дечака који је трагично изгубио живот и бар на овај начин освежимо памћење и сетимо се на Димитрија.  Ове године имамо екипе из гњиланског краја, Штрпца, Готовуше и Зубиног Потока. Лепо је да се омладина дружи да се скупљају на терену. Јесте да је догађај био трагичан али лепо што памтимо Димитрија”, каза0 је директор Медицинске школе Миодраг Живић.

Димитрије Поповић, седамнаестогодишњи ученик средње медицинске школе убијен је 5. јуна 2004. године испред киоска брзе хране у Грачаници.

Check Also

Петковић: Када ће бити ухапшен специјалац који је пуцао у Гаљака

Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је данас да лекари, рудари и васпитачи мирно …