Главна / Вести / Косово и Метохија / Приведени Срби у Штрпцу

Приведени Срби у Штрпцу

pogled_na_strpceЈутрос у 06:30 специјална јединица Росу упала је у куће и ухапсила четири припрадника Косовске полиције у Штрпцу и једног службеника Националног парка. По речима предсеника Привременог органа општине Штрпце Ивана Реџића, ухапшени су полицајци Дејан Стевановић, Радиша Јовановић, Драган Марковић и Дејан Јорговић и шумар Драгутин Ивановић.

Поред хапшења и претреса кућа јединица Росу упала је и у просторије Републичког Фонда за здрвствено осигурање у Штрпцу, канцеларију Дирекције за изградњу и  одељење општинског суда из Косовске Митровице у овом месту.

Данашња акција хапшења узнемирила је становиштво Сиринићке Жупе. Према информацијама којима располаже Радио Грачаница ухапшени су приведени на саслушанје у ПУ у Урошевцу. Мотив хапшења још увек није познат.

Грозданка Стевановић супруга приведеног Дејана Стевановића, изјавила је да је њихова кућа претресена нако што се њен супруг вратио из ноћне смене.

” Упали су у кућу док сам спавала са децом, након што се супруг вратио претресли су кућу однели лаптопове и све што им се чинило сумњивим. Након претреса рекли су да се мора јавити на информативни разговор у Урошевцу, отишао је и још увек се није вратио са саслушања”, изјавила је Стевановићева.

 

Check Also

Председник општине изричит, одбија одлуку о повратку имовине манастиру Дечани

Председник општине Дечани Башким Рамосај рекао је за КТВ да неће применити одлуку Уставног суда …