Главна / Вести / Косово и Метохија / БСК од данас прераста у “Војску Косова”?!

БСК од данас прераста у “Војску Косова”?!

bskКосовске безбедносне снаге од данас прерастају у Оружане снаге Косова, а Министарство за БСК у Министарство одбране, изјавио је данас Хашим Тачи и додао да је та одлука у интересу земаља целог региона, без изузетака.”Као што знате и као што смо најавили 17. фебруара, (на шесту годину поглашења независности Косова), данас оснивамо Оружане снаге Косова, а Безбедносне снаге Косова мењају мисију, задатке, стуктуру и величину”, рекао је Тачи, наводи се на његовом сајту. Тачи је рекао да је формирање, како их сада назива власт у Пришћтини, оружаних снага и Министарства одбране у интересу евроатланских интеграција, и предсравља потврду посвећености Косова у очувању безбедности и мира”.

Ивица Дачић: Такозвана војска Косова није део Бриселског споразума

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас да најављено формирање косовске војске није део Бриселског споразума. “Они су то раније најављивали, али ми (Србија) смо тражили гаранције Натоа и Кфора да, уколико се некада формира та војска, не сме да долази на север Косова без одобрења Кфора”, рекао је Дачић на Копаонику. Вести онлине.

Check Also

Aпостолова: Била ми jе част да представљам EУ у Приштини

Шефица канцелариjе EУ у Приштини Наталиjа Aпостолова, коjа краjем месеца завршава своj четворогодишњи мандат, поруцила …