Главна / Вести / Косово и Метохија / Костић позвао Србе да гласају

Костић позвао Србе да гласају

kostic izbori 2014.На бирачком месту у О.Ш. „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици у 11 часова гласао је начелник Косовског управног округа Владета Костић. Костић је позвао гласаче да изађу у што већем броју  на биралишта и гласају за ону бирачку опцију за коју мисле да ће најбоље штитити интересе Срба на Косову и Метохији.

„Очекујем да се у Београду формира влада која ће имати пун легитимитет у наредне четири године, која ће моћи да наше интересе и кроз Бриселски споразум и кроз техничке преговоре заступа на најбољи могући начин“, поручио је Костић.

На бирачким местима у Доњој Гуштерици до 13 сати гласало је око 20 посто уписаних бирача. Много је мање оних гласача који долазе из села липљанске општине као што су Лепина, Радево, Скуланево, Рабовце за које нема организовани превоз. Као и на осталим бирачким местима и у Доњој Гуштерици као и у Угљару постоји велики проблем неажурираних бирачких спискова. Велики број мештана није могао да испуни своју грађанску дужност јер их нема на бирачком списку али зато има оних који су покојнци већ десет до петнаест па и више година.

Check Also

Дечјом приредбом отворени “Дани општине Грачаница”

Манифестацију “Дани општине Грачаница” отворили су најмлађи. На платоу испред Дома културе у Грачаници, поводом …