Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулину забрањено да присуствује парастосу убијеним Србима

Вулину забрањено да присуствује парастосу убијеним Србима

vulinМинистру без портфеља Владе Републике Србије Александру Вулину забрањено је да на десету годишњицу мартовског погрома присуствује парастосу побијеним Србима у цркви Светог Николе у Приштини.

Приштина жели да забрани да се светкса јавност подсети на некажњена зверства и злочине над Србима. Десета годишњица погрома, због кога нико није кажњен, биће обележена међу Србима на Косову и Метохији, са или без министра Вулина и држава Србија ће 17. марта подсетити свет на злочине који су почињени у присуству међународне заједнице на Космету, баш као што ће и тражити да правда најзад стигне убице и паликуће.

Канцеларија за Косово и Метохију позива УНМИК и ЕУЛЕКС да, не само осуде и ову забрану доласка министра Вулина на Косово и Метохију, већ и да предузму све што је у њиховој надлежности како би зауставили политику насиља и забрана, наводи се у саопштењу достављеном нашој редакцији.

Check Also

Вучић и Танин о ситуацији на КиМ, изборима и извештају УНМИК-а

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је са специјалним изаслаником генералног секретара Уједињених нација и …