Главна / Вести / Косово и Метохија / ОЕБС није крив за нерегуларне бирачке спискове

ОЕБС није крив за нерегуларне бирачке спискове

nikola_gaonПортпарол ОЕБС-а на Косову Никола Гаон рекао је да постоје жалбе на бирачки списак, али да је ОЕБС, сав материјал преузео од Републичке изборне комисије. ОЕБС је данас отворио на Косову 10 центара и 15 огранака за прикупљање гласова за парламентарне изборе које организује Србија. Портпарол ОЕБС-а Никола Гаон рекао је да за сада гласање на Косову протиче мирно.
“Избори протичу без икаквих потешкоћа и проблема. Према подацима које смо дебили са терена до десет сати гласало је 3.147 бирача. Центри и огранци остају отворени до осам сати увече. Тада ће изборни материјал бити спакован и пребачен у Рашку и Врање”, рекао је Гаон. Он је додао да су добили информације о жалбама грађана на бирачке спискове.
“Са терена примамо информације да постоје одређене жалбе људи да њихова имена нису на списковима. Ми смо сав материјал преузели из Републичке изборне комисије тако да све жалбе треба упутити на њихову адресу”, истакао је Гаон. Он је подсетио да су сви модалитети спровођења гласања раније договорени између Београда и Приштине.

Check Also

Јовић и Поповић обишли породицу Милић у Скуланеву и уручили помоћ

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Дамјан Јовић и председник општине Грачаница Срђан Поповић …