Главна / Друштво / Пројекти за младе на КиМ „Млади су закон“

Пројекти за младе на КиМ „Млади су закон“

ministarstvoРесурс центaр за Косово и Метохију, АКЦИЈА КРЕАТИВНЕ ОМЛАДИНЕ, представиће у понедељак 27. 05. Конкурс за финансирање омладинских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтеризма младих у оквиру програма „МЛАДИ СУ ЗАКОН“. Представљање конкурса младима са Косова и Метохије одржаће се у сали за семинаре мотела Љуботен на Брезовици у 12 часова, наводи се у саопштењу достављено Радио Грачаници.

У складу са Законом о младима и Националном стратегијом за младе, Министарство омладине и спорта у партнерству са 26 Ресурс центара, четврту годину за редом пружа подршку удружењима младих и неформалним омладинским групама широм Србије да кроз обуку и реализацију омладинских пројеката подстичу активизам и волонтеризам у својим локалним заједницама.

Да би се створили услови да се подрже активни млади људи који желе да допринесу бољем животу у месту у коме живе, Министарство омладине и спорта је у сарадњи са Ресурс центрима широм Србије током претходне три године финансирало 400 омладинских волонтерских пројеката реализованих у 125 општина и градова у Србији у вредности од 32 милиона динара.

Конференције за штампу поводом представљања Конкурса за финансирање омладинских пројеката биће одржане истовремено у свих 26 округа у којима се спроводи програм,  на којима ће представници Ресурс центара заинтересованима моћи да обезбеде све додатне информације о конкурсу, наводи се у саопштењу Ресурс центра за КиМ.

 

Check Also

Ивановић: Број заражених на КиМ ће расти

У српским срединама на Косову и Метохији, са око 120.000 становника, забележена су три случаја …