Главна / Вести / Косово и Метохија / Грачаница: Продавница сувенира – симболични почетак

Грачаница: Продавница сувенира – симболични почетак

DSCN1724Путници намерници –  гости Грачанице, од данас ће имати прилику да у продавници сувенира која је отворена у центру овог места, купе и понесу нешто аутентично са овог подручја .

„Ово је прва конкретна ствар коју смо у сарадњи са Туристичком организацијом Грачанице урадили везано за туризам“, рекао је градоначелник Грачанице, који је симболично објекат предао на употребу.

Према речима Стојановића, ова продавница ће имати много својих намена, а главна ће бити та да људи који дођу у Грачаницу, имају шта да понесу одавде, нешто што је аутентично и што представља део наше културе и традиције која је пребогата и превелика.

DSCN1727„Поред тога ово ће бити помоћ и подршка свима онима који желе да раде и да стварају, да развију своје послове и имају где да пласирају оно што произведу, да се самозапошљавају,  а ми ћемо им бити подршка у томе“, рекао је Стојановић.

Предеседница  „Удружења жена Авенија“ Гордана Ђорић, каже да се нада да ће се са оваквом тенденцијом наставити и да је подршка Општине веома битна.
„ Све што је велико настало је од нечег малог, тако да се надам да ће ово галопирајуће да напредује, да ћемо имати прилику да сада преко ове мале радњице, а касније преко неког већег продајног објекта, пласирамо своје производе и да на прави начин представимо културно наслеђе овог простора“.

Понуда у продавници је за сад скромна али ће у наредном периоду, према речима овлашћеног представника туристичке организације Грачанице Бобана Петровића бити много разноврснија и богатија.

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …