Главна / Вести / Србија / Хејг за ефикасну примену бриселског споразума

Хејг за ефикасну примену бриселског споразума

Vilijam HejgИзвор: РТС

У очи посете Београду ове седмице, шеф британске дипломатије Вилијам Хејг поздравио је напредак у нормализацији односа Београда и Приштине и позвао је обе стране да се окрену несметаној и конкретној примени споразума, објављено је на сајту владе Велике Британије.

“Поздрављам план за примену Споразума, око којег су се Србија и Косово усагласили. Честитам премијеру Дачићу, премијеру Тачију и свима осталима за предузимање још једног корака у правцу унапређења односа између Србије и Косова”, навео је Хејг у писаној изјави за јавност.

Вилијам Хејг је, захваљујући високој представници Кетрин Ештон на улози коју је имала, позвао Београд и Приштину да се сада окрену несметаној и конкретној примени споразума.

“Само истински напредак на терену биће гаранција за наставак напредовања према будућности чланства у Европској унији, као и сигурности и стабилности за грађане и Србије и Косова”, поручио је министар спољних послова Велике Британије.

Хејг је најавио да ће о наведеним темама током своје посете Београду разговарати са високим званичницима Србије.

 

Check Also

Удружење електронских медија осудило изјаву Бркића

Удружење електронских медија Comnet најоштрије осуђује изјаве мржње и скандалозне позиве на убиство председника Србије …