Главна / Вести / Косово и Метохија / Дијалог у Бриселу на два нивоа

Дијалог у Бриселу на два нивоа

briselУ Бриселу ће се први пут срести тимови за имплементацију споразума Београда и Приштине, док ће се паралелно водити експертски дијалог о електричној енергији и телекомуникацијама. На челу београдског тима биће шеф владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин, који је уједно председник Одбора за имплементацију споразума који је 19. априла потписан у Бриселу.

Осим Вулина, у тиму се налазе и министар правде Никола Слаковић, генерални секретар владе Вељко Одаловић и два висока функционера Министарства унутрашњих послова Србије, помоћник министра Младен Курибак и заменик директора полиције Бранислав Митровић.

Паралелно са разговором тимова за имплементацију, у згради Европске службе за спољне послове у Бриселу ће се водити и технички дијалог о електричној енергији и телекомуникацијама.

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је јуче у Европском парламенту да ће бриселски споразум бити у потпуности спроведен, а да је рок за постизање финалног договора о струји и телефонији средина јуна.

Извор: РТС

 

Check Also

Још 4 случаја корона вируса на централном Космету, укупно 8 оболелих

У српским срединама на централном Космету епидемиолошка ситуација је лошија него што је била, потврђена …