Главна / Култура / Тихимир Станић најавио отварање филмске продукције у Грачаници

Тихимир Станић најавио отварање филмске продукције у Грачаници

_DSC3694Прослављени глумац Атељеа 212 из Београда Тихомир Станић, посетио је данас општину Грачаница где је о успостављању сарадње разговарао са градоначелником општине Бранимиром Стојановићем.

Станић, који на Косову борави у оквиру обележавања Видовданских свечаности са монодрамом „Недовршена прича“, захвалио се свима на гостопримству и најавио да ће врло брзо поновити своју посету Грачаници.

„Кад дођем овде имам осећај да сам дошао кући, да сам дошао на извориште сопственог порекла, сопствене културе, сопствене духовности. Са великим узбуђењем сам проводио време овде и то је нешто што се сигурно не може никад заборавити. Добио сам велику инспирацију, не да дођем само као глумац, него и као филмски продуцент. Отворили смо могућност да у Грачаници направимо, филмску продукцију и да јако брзо реализујемо неке филмове “, рекао је Станић.

_DSC3659Градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић, рекао је да је са Станићем разговарао о успостављању дугорочне сарадње у циљу унапређења културе у Грачаници.

„ Грачаница  је доласком Тихомира Станића  добила важног савезника и помоћника у нашој намери да Грачаница постане важан културни центар на мапи Србије и да постане важно туристичко место на мапи свих Срба и свих који воле да путују и виде културно – историјско благо Срба. Надам се да ће од сада бити наш чест гост и да ћемо радити на новим пројектима“, казао је Стојановић.

Градоначелник Грачанице Бранимир Стојановић поклонио је Станићу књижевна дела Јанићија Поповића и уручио захвалницу за допринос култури и позоришту у Грачаници.

Глумац Атељеа 212 Тихомир Станић гостоваће вечерас од 19 сати у Штрпцу са монодрамом „Недовршена прича“.

Check Also

Представа “Мали принц” Малог театра изведена у Грачаници

Публика у Грачаници, како млађи, тако и старији, али у највећем броју малишани, имала је …