Главна / Вести / Косово и Метохија / Распуштене српске општине на Косову и Метохији

Распуштене српске општине на Косову и Метохији

VladaВлада Србије на последњој седници донела је одлуку о распуштању српских општина на Космету и формирању нових Привремених органа у општинама на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија.

Овом одлуком формирани су нови привремени органи у следећим општинама: Липљан, Штрпце, Обилић, Гњилане, Витина, Вучитрн, Ораховац, Исток, Косово Поље, Косовска Каменица, Србица и Гора.

У Привремени орган општине Исток, именовани су, за председника Малиша Ђурић,  а за чланове,  Милорад Лацмановић, Милорад Стојановић, Вуко Ђурић и Дејан Репановић.

Влада је за председника Привременог органа у општини Липљан именовала Срђана Петковића а чланови ће бити Данијела Трајковић, Златко Лазић,  Саша Морача и  Милан Јоксимовић.

У општини Штрпце функцију председника Привременог органа вршиће Иван Реџић  а чланова Мирослав Ђорђевић, Марјан Ђорђевић, Живче Шарковчевић и Ненад Филиповић.

Влада Србије је на последњој седници одлучила да у Општини Обилић, фукцију председника Привременог органа обавља Ненад Денић, а да чланови буду Момчило Стевић, Трајко Јаковљевић,  Зоран Вуксановић и  Бобан Данчетовић.

Распуштена је и Општине Гњилане, а у привремени орган суРадован Стојковић, председник, и чланови Зоран Стојковић, Станко Трајковић,  Александар Станојевић и Горан Цветковић.

У Привремени орган општине Витина, именовани су, за председника Милош Јовановић, а за чланове Срећко Спасић, Срђан Николић, Далибор Дајић и Јордан Крчмаревић.

Такође, Привремени орган општине Вучитрн, чиниће председника Десимир Миљковићи чланови Аца Мишић, Љубиша Андрић,  Милијана Столић и Тома Минић.

На седници Владе је одлучено да сераспусти и Општина Ораховац а да у Привремени орган буду председник Ненад Сташић и чланови Милорад Бркић, Марко Сташић,  Зоран Грковић и  Јован Ђуричић.

У Привремени орган општине Косово Поље, именовани су, за председника Љубиша Ћирковић, а за чланове Тихомир Димић, Синиша Симоновић, Тијана Бојковић и Звонко Ничић.

И у Косовској Каменици је дошло до смене односно распуштања Скупштине општине и именовања Привременог органа, који ће чинити, председник Милош Филић и чланови Зоран Максимовић, Ђорђе Андрејевић, Дејан Јовановић и Ненад Станковић.

У Привремени орган општине Србица, именовани су: за председника: Миломир Јокић а за чланове, Марко Ристић, Рајко Томашевић, Светлана Томашевић и Небојша С. Томашевић.

У Гори ће функцију председника Привременог органа обављати Адем Хоџа са члановима Сељманом Османијем, Мерсихом Мемиши, Адмиром Шолом и  Ершедом Бислимијем.

Check Also

Вучић о КиМ: Да извучемо највише, вратимо нешто што су неки изгубили

Веома је компликована и тешка ситуација за Србију по питању Косова и Метохије, а они …