Главна / Друштво / Планска сеча деценијских стабала

Планска сеча деценијских стабала

seca_stabala_manastirНа захтев игуманије манастира Грачаница, Одељење за јавне службе у општини Грачаница организовалo je планску сечу деценијских стабала храста у порти манастира.

Због одржавања форме и намене деценијских стабала храста и остале врсте дрвета, у порти манастира Грачаница су сечом и орезивањем уклоњене све мртве гране повређене и нападнуте од инсеката, отежане гране које ометају раст нових.

Интервенције су урађене и на неким великим стаблима, која заклањају поглед и битне визуре манастира, али и нарушавају концепт зелених површина младих изданака.

„Изражавамо захвалност јавним службама општине Грачаница, која је са великом пажњом и стручношћу урадила овај одговоран посао и при том сачувала имовину манастирског комплекса. Ово није њихова једина акција која је урађена у порти нашег манастира, ако се помене и вишемесечно одржавање зелених површина, оплемењивање фронталног дела манастирског комлекса пригодним ниским растињем, као и цветни аранжмани испред манастирског зида“, рекао је конзерватор Бобан Тодоровић.

Check Also

За викенд шесторо позитивних на Ковид 19

На територији општине Грачаница током викенда регистровано је шест позитивних особа на Ковид 19. Према …