Главна / Друштво / Неизвесна судбина Савеза слепих у Грачаници

Неизвесна судбина Савеза слепих у Грачаници

savez_slepih_gracanicaМеђуопштинска организација „Савез слепих Приштина“ са седиштем у Грачаници, последње две године налази се на ивици егзистенције. Средства за материјалне трошкове готово и да нема а са плаћањем рачуна за комуналне услуге, сналазе се како знају и умеју. „Што се тиче рада Савеза, организације, што се тиче пројеката, све је стало. Наше активности искључиво зависе од донатора, односно од Министарства за рад и социјалну политику државе Србије“ казао је за наш програм председник овог удружења, Петко Трајковић. Он истиче, да су до пре две године активности биле редовне и да су чланови бележили успехе у раду, посебно у спорту, односно,  у  атлетици, фудбалу, шаху. „Нас финансира Влада Србије само за плате, односно наша три радника и хвала на томе. Међутим, средства за материјалне трошкове немамо. „Принуђени смо да од чланарине плаћамо струју, воду и интернет. Скупштини града Приштина редовно подносимо захтеве за материјална средсва, међутим од тога ништа. Помогли су нам у кречењу просторија и на томе хвала Јавно-стамбеном предузећу.

Удружење „Савез слепих Приштина“ , сваке године пред Видовдан организује турнир у шаху, где се окупи велики учесника.  Овогодишње такмичење је доведено у питање јер средства нема. Петковић апелује на све људе добре воље да добровољним приходом подрже одржавање турнира, како се традиција не би прекинула.

Организација „Савез слепих Приштина“ постоји и функционише пуних 67. година. Од 1999. године, због целокупне ситуације, удружење ради у Грачаници.  Припремила: Драгана Станојевић

Тон: Трајко Петковић

Check Also

За викенд шесторо позитивних на Ковид 19

На територији општине Грачаница током викенда регистровано је шест позитивних особа на Ковид 19. Према …