Главна / Вести / Косово и Метохија / Приштина одступила од плана имплементације

Приштина одступила од плана имплементације

pristinaНа јучерашњим  разговорима Београда и Приштине о примени бриселског споразума, парафираног у априлу, струји и телекомуникацијама, приштинска делегација је одступила од плана имплементације споразума у свих пет радних група, јавила је агенција Танјуг, позивајући се на изворе блиске преговорима у Бриселу.

Како наводи агенција, ситуација је драматична јер је Приштина потпуно одступила од плана спровођења споразума у свих пет радних група. Према истом извору, београдска делегација ни за слово неће одступити од онога што је написано у плану имплементације.

Разговори су почели нешто пре 11 сати билатералним сусретом директора Европске службе за спољне послове за Западни Балкан Фернанда Ђентилинија са члановима оба тима, да би се након поподевне трилатералне сесије завршили око 19 часова без изјава за јавност, а новинарима је само речено да ће се наставити и сутра.

Јучерашњи дијалог водио се паралелно на два колосека: о примени споразума Београда и Приштине који је 19. априла потписан у Бриселу, и о снабдевању електричном енергијом и телефонији, о чему се разговарало на експертском нивоу.

Београдски тим за имплементацију споразума предводи шеф владине Канцеларије за Косово Александар Вулин, док је на челу експертског тима за дијалог о струји и телекомуникацијама Дејан Павићевић.

Поред њих двојице, у разговорима учествују саветник председника Србије Марко Ђурић, министар правде Никола Селаковић, Вељко Одаловић и два висока функционера Министарства унутрашњих послова Србије, помоћник министра Младен Курибак и заменик директора полиције Бранислав Митровић.

 

Check Also

Вучић о КиМ: Да извучемо највише, вратимо нешто што су неки изгубили

Веома је компликована и тешка ситуација за Србију по питању Косова и Метохије, а они …