Главна / Вести / Србија / Наставак разговора у Бриселу

Наставак разговора у Бриселу

zgrada_unУ Бриселу су јутрос настављени разговори Београда и Приштине о имплементацији априлског споразума и питањима везаним за електричну енергију, телекомуникације, судство и полицију.

Београдски тим за имплементацију бриселског споразума на челу са Александром Вулином ушао је у зграду Европске службе за спољне послове нешто пре 10 сати, док је Дејан Павићевић, који предводи експертску групу за енергију и телекомуникације стигао пола сата касније.

Поред њих двојице, у разговорима учествују саветник председника Србије Марко Ђурић, министар правде Никола Селаковић, генерални секретар Владе Србије Вељко Одаловић и два висока функционера Министарства унутрашњих послова Србије, помоћник министра Младен Курибак и заменик директора полиције Бранислав Митровић.

Нико из београдског тима није ни јуче ни јутрос желео да говори о току дијалога, док шефица приштинске делегације Едита Тахири каже да је јуче постигнут известан напредак у вези са неким питањима.

“Јуче смо имали веома напоран дан и разговарали смо на два нивоа: о имплементацији бриселског споразума и о електричној енергији и телекомуникацијама”, рекла је Тахири за Танјуг улазећи у седиште ЕЕАС и додала да су радне групе напредовале у приближавању ставова.

“Не могу да кажем да ли ћемо постићи конкретан договор, али се надам да ћемо до краја дана превазићи разлике”, изјавила је она.

Како је Танјуг јуче сазнао од извора блиских преговорима у Бриселу, приштинска делегација одступила је од плана имплементације бриселског споразума у свих пет радних група.

Према истом извору, београдска делегација ни за слово неће одступити од онога што је написано у плану имплементације бриселског споразума.

Као и јуче, данашњи дијалог започео је билатералним сусретом директора Европске службе за спољне послове за Западни Балкан Фернанда Ђентилинија са члановима оба тима, а наставиће се директним разговорима радних група за сваку област посебно.

 

Check Also

Чен Бо: Резултати сарадње са Србијом – задивљујући

Кина је увек сматрала да је прави начин да се питање Косова и Метохије реши …