Главна / Друштво / Влатко Стефановски: Фестивал је за сваку похвалу

Влатко Стефановски: Фестивал је за сваку похвалу

vlatko_stefanovskiСиноћ је у Звечану завршен једанаести Међународни Џез и блуз фестивал“ Норт сити“. Фестивал је отворио  Silvain Courtney, сјајан музичар из Француске, професор престижне “Међународне џез академије у Нанту и конзерваторијума у Мецу а затворио фантастичан Влатко Стефановски, који није оставио равнодушним сваког ко је био на фестивалу и имао прилике да програм слуша путем радија Косовска Митровица и радио Грачанице.

„Свако треба да дође и увери се на лицу места – рекао је Силваин прве вечери. Синоћ је након фестивала, прослављени музичар бивше нам Југе Влатко Стефановски одржао конференцију за штампу и том прилико истакао да је фестивал сјајно организован. „Скептик сам по питању фестивала последњих година чак и у великим градовима, сви као немају новца, међутим, за ову организацију имам само речи хвале“ рекао је Стефановски.

Он је јавности открио да је његов нови албум готово завршен и да је питање дана када ће изаћи. „Имам  кеца у рукаву. Имам фантастичне ствари. Публика ће то чути. Радо их преслушавам свакодневно и пуштам добрим пријатељима. Тренутно имам умиксаних осам нумера, још две треба одрадити и биће то нешто сасвим ново на музичкој сцени“ рекао је новинарима Стефановски.

На фестивалу су свирали и Big James and Chikago Playboys (САД) светски афирмисана група музичара, која се пореди са некадашњим пратећим бендом Џејмса Брауна, звуком блуза са елементима фанк и соул музике подигли су прве вечери атмосферу до усијања.

Позив за фестивал је прихватио на препоруку Лари Мекреја, који је прошле године био апсолутна звезда фестивала. „Рекао ми је то је сјајан, један од најбољих фестивала на свету, дивно сам се провео, људи су гостољубиви, музичари врло талентовани, храна је добра… и уверио сам се да је тако“ рекао је Биг Јамес.

Дружење са гостима фестивала, настављено је џем сешном у клубу “Долче Вита” у Косвској Митровици, звуци џеза и блуза одзвањали су до раних јутарњих часова.

За две вечери, на фестивалу је било неколико хољада људи а организован је уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију.

Овде можете послушати део изјаве, коју је Влатко Стефановски дао за радио Грачаницу.

Тон: Влатко Стефановски

Check Also

Градоначелник Северне Митровице: Јасно поручујемо да одавде нема назад

Свесни намере Џелала Свечле да оправда неосновану употребу силе, прекорачење овлашћење и  угрожавање мира, није …