Главна / Друштво / У Лепосавићу постављена црквица светих цара Константина и царице Јелене

У Лепосавићу постављена црквица светих цара Константина и царице Јелене

leposavic_crkvaНа дан светих, цара Константина и царице Јелене, којима је у Српској православној цркви посвећен велики број храмова, у порти цркве Светог Василија Острошког у Лепосавићу, постављена је мала дрвена црква светитељима, сину и мајци, који живе бесконачни живот у Царству Христовом. Поводом овог великог празника деца из вртића „Наша радост“ у Лепосавићу присуствовала су светој литургији и причестила се у храму Светог Василија Острошког. Потом су у порти са побожношћу и знатижељом улазили у дрвену цркву, посвећену светом цару Константину и царици Јелени.

Обраћајаући се деци прота Миломир Влашковић је истакао да је идеја за изградњу цркве потекла са часова веронауке у Основној школи „Лепосавић“, а реализовало је свештенство храма Светог Василија. Дело је руку мајстора Ивана и Владимира Радовића из Лепосавића.

„ У време када се обележава 1700 година Миланског едикта којим је забрањено прогањање хришћана, на Косову и Метохији се над српским народом врши геноцид. Ову цркву поклањамо малим, великим верницима- деци и њоме шаљемо поруку да желимо да живимо као сав остали свет у Европи и свету уопште“- истакао је прота Миломир Влашковић.

Извор:Тв Мост

Check Also

За викенд шесторо позитивних на Ковид 19

На територији општине Грачаница током викенда регистровано је шест позитивних особа на Ковид 19. Према …