Главна / Друштво / Како позвати Хитну помоћ

Како позвати Хитну помоћ

hitna_pomocХитна служба у Лапљем Селу је априла 2010. године, након што су радници Регулаторног тела за телекомуникације Косова, уз подршку специјалних јединица косовске полиције,  прекинули фиксну и мобилну телефонију  на централном Космету, увела нове бројеве телефона локалног мобилног оператера ИПКО. Начелник Хитне службе Дејан Милановић, у изјави за Радио Грачаницу, присећа се колико је тих дана било тешко функционисати.

„ Хитна служба је само пар дана након прекида фиксне и мобилне телефоније а за потребе пацијената увела нове бројеве телефона, које у почетку многи суграђани нису знали,иако смо се трудили да их и путем вашег радија о томе обавестимо, што је знатно отежавало рад Хитне службе“ , прича Милановић.

Управо из тих разлога Хитана служба је у тим данима сачинила екипу која је редовно обилазила хроничне болеснике и у нарених 30 дана имала мобилне екипе у Грачаници, Лапљем Селу и Чаглавици које су дежурале 24 сата.

И данас након три године дешава се да многи не знају како да контактирају Хитну службу, због чега ми и објављујемо, по ко зна који пут, бројеве ове службе: 0038649 719-192 и 0038649 719-243

Check Also

За викенд шесторо позитивних на Ковид 19

На територији општине Грачаница током викенда регистровано је шест позитивних особа на Ковид 19. Према …