Главна / Вести / Косово и Метохија / ОШ “Бранко Радичевић” прети измештање деце у Племетину

ОШ “Бранко Радичевић” прети измештање деце у Племетину

800px-Obilic_Kastriot_Main_streetРодитељима ученика Основне школе „Бранко Радичевић“  у Обилићу стигло је узнемиравајуће обавештење из општине Обилић, да од понедељка 15. септембра,  своју децу шаљу на наставу у школу „Свети Сава“ у Племетини. Као разлог за овакав предлог наводи се да је објекат школе „Бранко Радичевић“ ризичан за децу, а на основу, како се у обавештењу наводи, једне процене од стране општинске комисије. Због наводног ризика, косовска  општина Обилић је, не консултујући се са директором школе, нити са другим надлежним органима, сама донела одлуку да би ученици наставу требали да похађају у Племетини.

По речима директора школе Александра Поповића – општина није никакав званичан допис упутила директору, нити га упутила у такве одлуке општинских органа. У међувремену, обављени су разговори о новонасталој ситуацији са председником општине Обилић Ненадом Денићем, а обавештени су и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, Предраг Стојчетовић, Влада РС, као и међународне институције ОЕБС,  УН и фински КФОР, који је задужен за безбедност на овом подручју.

У разговору са родитељима закључено је да су родитељи сагласни да деца наставе да похађају школу у Обилићу и да нема ризика, када је у питању њихов боравак у школским просторијама. Српски представници у локалним институцијама, Славиша Јаковљевић и Бобан Андрић, такође нису били обавештени о оваквој одлуци општине Обилић.

По речима директора, очекује се веће ангажовање од стране међународне заједнице на решавању овог проблема.

DSCN0042

Check Also

Дедић: Почело друго полугодиште, ђаци у школским клупама

Ученици у свим школама у српским срединама на Косову и Метохији од јутрос су у …