Главна / Вести / Косово и Метохија / Хоџић: Митровица функционална од јануара

Хоџић: Митровица функционална од јануара

Kosovska-Mitrovica-3Шефица Административне канцеларије косовске владе у Митровици Адријана Хоџић верује да ће општина Северна Митровица бити потпуно функционална од јануара следеће године.

“Верујем да ће општина Северна Митровица бити комплетно у функцији од јануара 2015. године када ћемо имати на располагању буџет за општину Северна Митровица за 2015. годину”, изјавила је Адријана Хоџић за агенцију Танјуг.

Подсетила је да и Скупштина општине Северна Митровица и градоначелник тренутно користе средства која су 2013. године била одобрена за Административну канцеларију у Северној Митровици и која, како је оценила, нису довољна и не могу да одговоре на све потребе општине Северна Митровица.

Хоџићева је истакла да је главна кочница функционисања општине Северна Митровица буџет, нагласивши да ова новоформирана општина не може да има 16 дирекција како је предвиђено статутом, већ да је тренутним буџетом дозвољено само седам дирекција које тренутно и постоје у оквиру Административне канцеларије.

Нагласила је да је интересовање грађана за општинске услуге из косовског ситема велико и да грађани не долазе у Административну канцеларију зато што им се нешто посебно свиђа у Канцеларији већ искључиво зато што им треба општинска услуга из косовског ситема.

“Људи долазе свакога дана, ми чак бележимо дневне посете и до сто грађана нас посети и обраћају нам се за разне општинске услуге”, казала је Хоџићева.

Општина Северна Митровица крајем прошлог месеца усвојила је предлог буџета за 2015. годину који износи око 20 милиона евра, а градоначелник Горан Ракић је оценио тада да је такав буџет недовољан за реалне потребе града.

Check Also

Хоти на самиту у Паризу: Устав и интегритет неприкосновени, столица у УН

Косовски премијер Авдулах Хоти представио је на видео-самиту у Паризу три главна принципа у којима …