Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић сутра разговара о расељенима и прогнанима

Ђурић сутра разговара о расељенима и прогнанима

Djuric u StrpcuДиректор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Дјурић одржаће сутра састанак са представницима организација и тела које се баве повратком расељених и прогнаних.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић одржаће у понедељак, 13. октобра у Палати Србија иницијални састанак са представницима организација и тела које се баве повратком расељених и прогнаних ОЕБС, УНХЦР, Канцеларије Уједињених нација у Београду, Канцеларије личног изасланика високог представника Европске Уније у Београду, Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије (КИРС) и Министарства спољних послова Републике Србије.

Састанку са директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем присуствоваће Петер Дуе, шеф Канцеларије УН у Београду, Аксел Јенике, шеф Канцеларије личног изасланика ВП ЕУ у Београду, Едуардо Арболеда, шеф Представништва УНХЦР за Србију Јан Луенебург, шеф одељења за демократизацију ОЕБС, Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије, Роксанда Нинчић, помоћник министра спољних послова Републике Србије иДалибор Јевтић, представник привремених институција самоуправе у Приштини задужен за питања заједница и повратка.
Након састанка планирана је конференција за новинаре, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Check Also

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и …