Главна / Вести / Косово и Метохија / Игуман Сава Јањић: Монаси забринути због графита

Игуман Сава Јањић: Монаси забринути због графита

sava janjicИгуман манастира Високи Дечани Сава Јањић изјавио је вечерас да су монаси забринути и шокирани због претећих графита на објектима у манастирском имању и да очекују још интензивније мере безбедности од стране Кфора и косовске полиције….

“Очекујемо да ће косовска јавност и међународни представници осудити овакво дело и да ће се предузети још интензивиње мере безнедности од стране Кфора и локалне полиције”, рекао је Јањић Тањугу.

Он је додао да су монаси шoкирани и веома забринути, наводећи да су се и до сад суочавали с претњама, гранатирањем, УЧК графитима… али да овај инцидент показује нови ниво претње и опасности која их окружује.

“Појава исламистичких графита и довођење у везу са УЧК, натписи који изгледају као покушај писања на арапском језику на простору на којем свакодневно радимо, показују да људи таквих намера могу да уђу на манастирско имање”, рекао је Јањић.

 

Check Also

Вучић на видео-самиту о КиМ са Меркеловом и Макроном

Видео-самит о Косову и Метохији, чији су домаћини председник Француске Емануел Макрон и канцеларка Немачке Ангела Меркел, …