Главна / Вести / Косово и Метохија / Стојановић: Нећемо дозволити приватизацију Ратара

Стојановић: Нећемо дозволити приватизацију Ратара

bojan_studio_1Покушаћемо да политичким средствима спречимо приватизацију и продају пољопривредног  земљишта  ПИК „Ратар“, изјавио је за Радио Грачаницу, градоначелник Општине Грачаница Бојан Стојановић, поводом текста „Срце Грачанице у албанским рукама“ објављеног на порталу VestiOnline.

„Ради се о 160  хектара земљишта које агенција покушава да  прода. Општина Грачаница је предузела низ корака, од премијера, преко свих посланика у Скупштини Косова, агенција, амбасадора, амбасаде САД, да као много пута до сада, када смо спречили одређене приватизације, покушамо да решимо и овај проблем.  Тражимо помоћ и од Момчила Трајковића (бивши директор Ратара) да решимо овај проблем. Тражили да земљиште остане у власништву општине, и у потпуности се слажем са делом информација да је то суштински интерес косовских Срба“ рекао је Стојановић.

Он је истакао, да надлежни из локалне самоуправе очекују до краја недеље одговоре по овом питању од свих релевантних субјеката којима су упућени дописи.

bojan_studio_3„Продаја овог земљишта је у току, међутим, још увек није донешена одлука и ми покушавамо да то спречимо, пре свега у Борду, задуженом за приватизацију. Овиме (приватизацијом „Ратара“) је нарушен интерес грађана, посебно ако се зна да ту има и приватног поседа“, рекао је Стојановић. Он је истакао да решења не могу да буду извршна јер међународни фактор, како је рекао,  не дозвољава укњижбе косовских судова.

„Уколико се настави тим процесом, ми ћемо на крају завршити на суду са Агенцијом за приватизацију.  Нећемо оставити проблем овако, овде се ради о 160  хектара земље. Колико сам ја упознат, има најмање стотину лица који су у спору. Мора се прво то решити тај проблем, јер не може Агенција за приватизацију имати приоритет изнад било ког приватног лица. Ја се надам да ћемо спречити ово, да видимо шта је чије власништво, да једноставно сви буду задовољени“ рекао је Бојан Стојановић.

Тон: Бојан Стојановић 

Check Also

Новости: Хоће пречицом да бришу Резолуцију 1244, Хоти изнео план како треба да изгледа коначни споразум

Иако је Резолуцију 1244 донео један од најважнијих органа Уједињених нација, организације у коју Kосово …