Главна / Вести / Србија / Вучић: Очекујемо позив за преговоре са ЕУ

Вучић: Очекујемо позив за преговоре са ЕУ

aleksandar_vucicПрви потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да Србија очекује да сада добије позив на приступне преговоре са ЕУ и да буде одређен датум када они почињу, а претпоставља да ће датум бити заказан за октобар, што би била добра вест. Вучић је за интернет издање Блица навео да се плаши да би то могао да буде и јануар што не би била лоша вест, али ни, како каже, тако добра као да у октобру почнемо преговоре.

“Све европске земље, па и оне са најтврђим ставом према проширењу ће имати позитиван став и уверен сам да ћемо добити датум”, рекао је први потпредседник Владе.

Он је указао да преговори свакако не почињу у јуну те да је то резултат погрешне интерпретација како медија тако и политичара.

Вучић је упитан шта би значило недобијање датума рекао да о томе не жели да говори.

“То би била лоша вест за Србију, за све нас. То нема везе с политиком, политичким странкама, већ са грађанима ове земље. Али уверен сам да људи у ЕУ не желе да казне ни Србију ни њене грађане. Посебно зато што је према њиховом признању, њиховим речима, не мојим, ова влада више урадила у претходних 10 месеци него претходна у десет година”, рекао је Вучић у делу интервјуа објављеном на сајту Блица.

 

Check Also

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић упутио честитку поводом Светског дана Рома

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је припадницима ромског народа, посебно онима …