Главна / Вести / Косово и Метохија / УНС: Стојановић да докаже тврдње или се извини новинарима

УНС: Стојановић да докаже тврдње или се извини новинарима

unsУдружење новинара Србије (УНС) позвало је данас градоначелника Грачанице Бојана Стојановића да докаже своје наводе да новинарима „неко плати за неки текст, наручени“ како би се „испљувао неко“, да јавно каже о коме се ради или се извини због клевете. Да подсетимо, Стојановић је јуче у директној емисији „Отворени студио“ на нашим таласима коментарисао текст „Срце Грачанице у албанским рукама“ објављен у „Франкфуртским вестима“ и на порталу vestionline.rs.

УНС у саопштењу достављеном нашој редакцији наводи,  да је Стојановић током емсије изјавио „Никог се не тиче наша прича, него нађемо прави моменат и слободног времена, сада је сезона годишњих одмора, па нам неко плати за неки текст, наручени и хајдемо да испљујемо некога“.

УНС тражи од градоначелника да докаже своје тврдње или да се у најкраћем року извини новинарима због лажне оптужбе.

У тексту „Срце Грачанице у албанским рукама“, стоји да је косовска Агенција за приватизацију продала земљиште друштвеног предузећа Ратар и да се то земљиште „не би могло наћи на продаји без сагласности надлежних органа Општине Грачаница“.

Коментаришући поменути текст, Стојановић је поновио да је Општина Грачаница предузела низ корака, од премијера, преко свих посланика у Скупштини Косова, агенција, амбасадора, амбасаде САД, да покуша да реши овај проблем. „Продаја овог земљишта је у току, међутим, још увек није донешена одлука и ми покушавамо да то спречимо, пре свега у Борду, задуженом за приватизацију“ рекао је Стојановић.

Редакција Радио Грачанице ће покушати да од градоначелника Стојановића добије појашњење изнетих навода.

Check Also

Ивановић: Број заражених на КиМ ће расти

У српским срединама на Косову и Метохији, са око 120.000 становника, забележена су три случаја …