Главна / Вести / Косово и Метохија / Селаковић: Приштина кочи разговоре

Селаковић: Приштина кочи разговоре

selakovicТродневна рунда дијалога Београда и Приштине о примени бриселског споразума завршена је без конкретних договора, а српски преговарачки тим за слаб напредак оптужује приштиску страну.

Министар правде Србије Никола Селаковић позвао је да се изврши политички притисак на руководство косовских Албанаца, уколико се жели постизање договора о спровођењу бриселског споразума о нормализацији односа. 

“Неопходно је да у наредном периоду, уколико заиста желимо спровођење споразума, дође до политичког притиска на руководство косовских Албанаца којима треба јасно да се каже да ли је ово што раде, или избегавају да раде због њима предстојећих избора, или раде због трајне интеграције припадника српског народа у структуре на КиМ у складу са споразумом о имплементацији”, рекао је Селаковић новинарима у Бриселу.

Селаковић је после данашњих разговора радних група Приштине и Београда рекао да су српски чланови делегације “показали максималну конструктивност и спремност за налажење решења” што је, како је навео, констатовао и представник ЕУ.

“На нашу велику жалост, нисмо имали такву реакцију косовских Албанаца. Сведоци смо да је ово друга недеља да они на неке састанке долазе неприпремљени и да читава прича онда креће стихијски”, рекао је Селаковић.

Селаковић је навео да то доводи у питање постојање воље косовских Албанаца за спровођење интеграција и споразума о нормализацији односа.

Он је рекао да је у претходна три дана преговора делегација Србије разговарала о питањима правосуђа, полиције и заједнице српских општина, док је један дан радила радна група за усклађивању правног оквира, ради доношења закона за спровођење споразума о нормализацији односа и плана о имплементацији.

Check Also

Грачаница без струје-екипа КЕДС-а на терену

У пожару који се данас око 14 сати догодио близу Јаловине надомак Грачанице, изгорело је …