Главна / Вести / Косово и Метохија / Мултиперспективност у начину предавања историје

Мултиперспективност у начину предавања историје

IMG_2013060944826Директор програма и представник Центра за Демократизацију у југоисточној Европи, Корина Ноак-Аетопулос,  рекла је у Јутарњем програму радио Грачанице да је ово заједнички историјски пројекат који постоји већ 14 година. „Његов циљ је да уведе мултиперспективност у начину предавања историје. У пројекат је укључено 14 земаља. Интересанто је да је он направљен од народа са Балкана за народ на Балкану“, рекла је Корина

„This is a mutual historical project that exists for 14 years. It’s purpose is to introduce the multi perspectivness in teaching a history method”.14 states are included in this project. What is interesting is built of people from Balcans for the people of Balcans”.

„I’m very sаtisfied how the yesterday convention passed, it was good seminar, the atmosphere was constructive, we had very good presentations and  i liked being in Gracanica”, said Corinna.

IMG_2013060945260Историчар Горан Милорадовић рекао је да се на оваквим скуповима примењује посебна  методологија рада. „ Учесници су организовани у радионицама које омогућавају један активнији приступ, ради се о томе да сви учествују, не само појединци ту су и дискусије,  када свако може да искаже своје мишљење о датој теми“, каже Милорадовић.

Он је рекао је да је као водитељ међународног скупа историчара југоисточне Европе и наше земље у Грачаници веома задовољан током рада.

„ Моји утисци о семинару су изузетно добри. Људи желе да раде и то је оно најбитније. Оног тренутка када уђете у просторије рада, осетите да је амбијент добар, тако да ја са лакоћом завршавам свој део посла“, рекао је Милорадовић.

Разговор са историчарима можете у уцелости погледати у видео формату.

 

Check Also

Ракић и КФОР уручили заштитну опрему

Захваљујући сарадњи са командантом Кфора, градоначелник Горан Ракић је данас уручио заштитну опрему и дезинфекциона …