Главна / Вести / Косово и Метохија / Стојановић и Марић преузели дужност

Стојановић и Марић преузели дужност

primopredaja duznostiУ Приштини данас обављена примопредаја дужности заменика премијера у Влади Косова, коју ће у наредном периоду обављати Бранимир Стојановић, а функцију министра за локалну самоуправу преузео је Љубомир Марић.

Слободан Петровић , који је у претходном саставу косовске владе обављао обе ове функције пожелео је срећу својим коалиционим партнерима са листе „Српска“  и изразио наду да ће они радити још боље у наредном периоду.

Након примопредаје дужности Петровић је у изјави датој новинарима рекао да је задовољан радом министарства на чијем је челу био.

„Министерство за локалну самоуправу је добило највећу оцену за свој рад у протеклом периоду и то је свакако заслуга свих запослених у овом министарству. Код нас није било никаквих афера као што је то био случај са неким другим ресорима и због тога сам веома поносан“, казао је Петровић.

Петровић је такође рекао да ће  у наредном периоду бити на дужности посланика у парламенту и „да ће са те позиције радити оно што је радио свих ових година“.

primopredaja duznosti....Када се учешћа на предстојећим изборима за градоначелника Општине Грачаница тиче, Петровић је рекао да ће његова странка свакако дати учешћа у томе али ће то радити у договору са Српском листом.

„Подржаћемо оног за кога сматрамо да ће имати највећу подршку бирача на територији општине Грачаница“, рекао је Петровић.

Стојановић и Марић нису желели да дају изјаве окупљеним новинарима али су најавили да ће то учинити на конференцији за штампу коју ће одржати наредних дана.

Check Also

Петковић са мати Харитином о безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас у Београду са …