Главна / Вести / Косово и Метохија / Потписан меморандум са ЕУ о улагању на северу КиМ

Потписан меморандум са ЕУ о улагању на северу КиМ

sadasdashgfgkjlknjh;liГрадоначелници Косовске Митровице, Звечана и Лепосавића са представницима ЕУ потисали су уговоре за донаторска средства која су им одобрена за имплементацију инфраструктурних пројеката који ће побољшати живот грађанима ових општина, а и створити услове за отварање нових радних места

„Један од пројеката је изградња аутобуске станице затим имплементација која је у процедури, а у току је и изградња јавне гараже и самим тим решава се проблем дугорочног запошљења“ , рекао је градоначелних Косовске Митровице Горан Ракић.

„Први пројекат је изградња секударне водоводне мреже, самим тим квалитет воде и живота подићиће се на највиши ниво. Други пројекат je изградња секударног канализационог система, који ће помоћи у побољшању  хигијенских  услова за све Грађане општине Звечан. Општина Звечан се припрема за један, још већи пројекат, а то је изградња постројења за прераду отпадних вода“, додао је градоначелник Општине Звечан  Вучина Јанковић.

„У Лепосавићу смо конкурисали за три пројекта у три урбана насеља. У Лешку је предвиђена изградња Здравствене установе амбуланте, у Лепосавићу преуређење пијаце и Сочаници сређивање насеља и трга“ ,нагласио је градоначелник Општине Лепосавић Драган Јаблановић.

Како каже канцеларија ЕУ ово је до сада највећи пројекат који су финансирали.

http://youtu.be/9ZVDMyjxpbA

Check Also

Петковић са мати Харитином о безбедности сестринства Пећке патријаршије и изазовима

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас у Београду са …