Главна / Вести / Косово и Метохија / Синдикат „Независност“ ДЗ из Доње Гуштерице пакетићима обрадовао основце из Новобрдске општине

Синдикат „Независност“ ДЗ из Доње Гуштерице пакетићима обрадовао основце из Новобрдске општине

dragana1Хуманост на делу,  показали су ових дана чланови синдиката “Независност“ Дома здравља из Доње Гуштерице,   који су обрадовали   малишане из општине  Ново Брдо новогодишњим пакетићима.

Добрим  пословањем  али и жељом да у овим предпразничним данима учине нешто лепо  за своје мале сународнике који живе у руралним срединама поморавског краја Космета, чланови овог синдиката  одлучили су да пакетићима  обрадују неколико стотина  основаца из Горњег Кусца, Станишора, Макреша, Страже и Клокота.

Председник синдиката др Саша Младеновић каже да им је циљ био да обрадују ове малишане за које сматрају да су највише угрожени, самим тим што живе на простору који често у зимском периоду због неприступачног терена буде одсечен од света.

„Наш посао је иначе повезан са хуманошћу али и овим гестом смо хтели да учинимо још једно хумано дело и обрадујемо ове малишане, поготову што нам предстоји Божић који је један веома важан празник за све православне вернике“, каже Младеновић.

Отац Иларион  игуман Манастира Драганац, уз чију је помоћ спроведена ова акција, каже да су овакве акције јако лепе и симболичне.

„Ми смо подржали ову акцију зато што је један млад синдикат, као што је овај из Дома здравља у Доњој Гуштерици,  у духу хришћанског поста одвајао средства која су била намењена за неке друге потребе да би тиме некоме омогућио да се мало зарадује. Желео бих да подсетим браћу хришћане да та врста стешћености на неки начин може да допринесе да се ми духовно саберемо и да то може бити за све нас од духовне користи, поготову ако знамо да нам предстоји један овако велики празник као што је празник Христовог рођења“, каже отац Иларион.

Тешки временски услови, завејани путеви и неприступачни терен,  нису били препрека да ученици три основне школе (Петар Петровић Његош у Горњем Кусцу, Бора Станковић у Стражи и Свети Сава у Клокоту) добију своје новогодишње пакетиће, а чланови синдиката „Независност“ уверили су се да је радост даривања подједнако велика  као и редост оних који су поклоне добили.

Check Also

Петковић: У текстилном погону у Рашки 50 радних места за Србе са КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да ће у тесктилном …