Главна / Вести / Косово и Метохија / Дочек праволсавне Нове године у Грачаници

Дочек праволсавне Нове године у Грачаници

vatromet Уз кувано вино и ракију и печеног вола на ражњу мештани Грачанице традиционално и ове године православну Нову годину дочекали су на тргу у центру Грачанице.

Организатор, као и претходних година, била је општина Грачаница. За добро расположење присутних побринули су се естрадни уметници Нена Ђуровић и Бојан Савић уз пратњу бенда „Еуридика“.

Програм је почео у 20 сати наступом  ансамбла Венац, који је и ове године игром и песмом приказао традицију и културну баштину нашег краја.

pravolsavnaПред поноћ, окупљеним грађанима је саопштено да ће у Грачаници премијер Србије Александар Вучић свечано открити споменик краљу Милутину, ктитору манастира.

Радост нису крили ни наши најмлађи, које је и ове године општина Грачаница обрадовала поклон пакетићима, за које је између осталих и наша радио станица у дечијој емисији, поделила деци ваучере.

Поред организованог дочека, на тргу у Грачаници се синоћ славило у готово свим кафићима и дискотекама, па иако је јануар месец беспарице због великог броја празника, рекло би се, да се код нас Срба за славље увек нађе.

Check Also

Протести у Грачаници настављени и вечерас

Велики број омладинаца окупио се и вечерас испред полицијске станице у центру Грачанице у знак …