Главна / Вести / Србија / Завршена рунда преговора,наставак сутра

Завршена рунда преговора,наставак сутра

briselТехнички преговори о решењима за правосуђе и изборима за српске општине на Косову завршени су данас у Бриселу на нивоу стручњака Београда и Приштине, а сутра ће бити настављени када ће се, поред ових тема, разговарати и о полицији.

После данашњих разговора није било изјава за новинаре, а тимови Београда и Приштине сутра ће разговарати и на политичком, министарском нивоу. Разговори о правосуђу и изборима, који треба да омогуће успостављање заједнице српских општина на темељу Споразума о нормализацији односа Београд-Приштина, обухватају и кључно питање
амнестије, рекли су раније агенцији Бета дипломатски извори.
У тиму Београда су генерални секретар владе Србије Вељко Одаловић и функционери министарства правде. Министар правде Србије Никола Селаковић, који ће сутра учествовати у преговорима у Бриселу, прошлог је петка, после сусрета с тимом Приштине, затражио да се изврши политички притисак на руководство косовских Албанаца, ако се жели постизање договора о спровођењу бриселског споразума о нормализацији односа.
Селаковић је упозорио да представници Приштине не показују спремност за договоре и да “на неке састанке долазе неприпремљени и да читава прича онда креће стихијски”.

Check Also

Српска листа осуђује сваки вид угрожавања безбедности и позива грађане да не наседају на провокације

Српска листа осуђује сваки вид угрожавања безбедности без обзира са које стране долази, и позива …