Главна / Радио / Емисије / Владета Костић ексклузивно у емисији “Отворени студио”

Владета Костић ексклузивно у емисији “Отворени студио”

vladetaУ недељу, 18.јануара одржани су избори за градоначелника општине Грачаница. Тим поводом, гост у студију Радио Грачаница био је новоизабрани градоначелник Владета Костић. Одговарајући на бројна питања,новоизабрани градоначелник Грачанице  је истакао да је веровао да ће победа бити неминовна већ у првом кругу.

„Веровали смо да ћемо победити у првом кругу, међутим сам резултат постигнут на изборима свакако је изненађење, у позитивном смислу. Мени је веома драго да су грађани ти који су препознали тренутак у ком се тренутно налазимо и све оно што нас чека у наредном периоду. Оно што предстоји уопште није лак посао али ми од наших принципа, наше борбе и програма који смо презентовали пре годину дана нећемо одустати. Борићемо се свим силама да што више тога остваримо“, рекао је новоизабрани градоначелник Владета Костић.

Као највећи приоритет општине Грачаница новоизабрани градоначелник је нагласио да је најбитније, пре свега, квалитетнији живот наших суграђана.

„Мени је много битно да Грачаница не буде само велико село већ да полако почне да личи на урбану средину. Преко је потребно да Срби јужно од Ибра добију центар окупљања свих Срба, што и јесте моја политичка борба. То је велика обавеза и велики терет на мојим плећима, с  обзиром да ћу бити предводник у општини и зато нам је потребна помоћ свих људи, да се не гледа лични интерес већ да почнемо да радимо за опште добро. Врата општине и моје канцеларије отворена су за све, осим за оне којима је лични интерес на првом месту“, додао је Костић.

Највећи проблем на територији општине који је у претходном периоду преовладавао јесте проблем лекова и медицинског материјала. Комплетном ситуацијом у здравственом систему није задовољан ни нови градоначелник.

„Промена кадра у здравственим установама довела је до тога да сада ситуација иде узлазном путањом. Наставићемо да радимо на томе да се квалитет здравствене услуге побољша у самим здравственим установама.

-Када је образовање у питању, у протеклих годину дана скоро све школе су реновиране и побољшани су услови за рад у истим. Бадава нама да направимо европске школе  ако не постоји добар стручни кадар јер су они темељ и основа нашег друштва“.

Што се тиче запошљавања, како је казао Костић, унутар саме општине још увек не зна ништа јер примопредаја није извршена. Када су млади у питању, као носиоци нових идеја и пројеката, врата његове канцеларије отворена су за све предлоге и да ће општина свакако помоћи.

Као најважнију ставку, Костић истиче да неће бити укидања личних доприноса и да је доказ томе ред испред Комерцијалне банке сваког првог и петнаестог у месецу.

 

Check Also

Јакуп Краснићи добио позив за Хаг

Бивши портпарол ОВК и некадашњи председник косовске скупштине Јакуп Краснићи објавио је данас да је …