НасловнаСрбија

Вучић примио ђаке са КиМ: Наставићемо улагања у школе и вртиће на КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је приликом пријема деца са КиМ да ће држава наставити да помаже народ и децу у јужној покрајини, и да ће након изградње три нове школе и пет вртића, као и обнове 29 школа на тој територији наставити са улагањима колико је то могуће.

Вучић је поручио деци да ће наставити колико је у готово немогућим условима могуће, да улажу у њихов напредак.

 „За музички кабинет који вам је потебан, за који сте ме питали, рачунајте да је решено. То је ситница, у претходне три године смо урадили потпуно нове три школе и пет вртића и обновили 29 школа“, рекао је председник приликом пријема ученика и наставника основне школе „Свети Сава“ из Жеровнице у општини Звечан са КиМ.

Вучић је нагласио да је посебно срећан што су деца са КиМ могла да посете Београд, виде храм Светог Саве као и све институције, како је рекао, њихове српске државе.

Он се посебно захвалио родитељима, који, како је рекао, чувају своју отаџбину упркос тешким условима у којима живе на територији КиМ.

„Вашим родитељима сам бескрајно захвалан што чувају и бране своју отаџбину, што је се у најтежим условима тешког прогона и свакодневног малтертирања нису одрекли. И што знају да имају смо једну земљу, Србију. Хвала и вама децо, што волите своју земљу и на томе што ћете својим знањем да допринесете њеном напретку“, рекао је председник.

Вучић је основцима и њиховим васпитачима и наставницима поручио да уколико мисле да држава може да уради било шта што траже и кажу.

„Ако мислите да можемо било шта, што је реално и рационално и могуће да урадимо, кажите. Родитељи могу да вам испуне и жеље из бајке, ми не можемо, али вас молим да то кажете. Срећан сам што сте могли да видите како нам изгледа храм Светог Саве, али сам посебно срећан што знам да смо бар мало могли да помогнемо наше светиње на КиМ. Да обновимо и сачувамо све од Дечана до Бањске“, рекао је председник.

Вучић се захвалио и наставницима и родитељима, а деци је уручио поклоне.

Ђорђе Милић: Хвала председнику на подршци 

Ученик седмог разреда Ђорђе Милић рекао је да је захвалан на данашњем гостопримству председнику Александру Вучићу и на подршци коју пружа грађанима КиМ.

„Председниче, захвалан сам Вам на данашњем гостопримству и на сталној подршци коју пружате народу на КиМ“, рекао је Милић.

Он је у име ученика и наставника школе уручио председнику поклон са поруком „За успомену на сусрет са децом са КиМ“.

Извор: РТС

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон