Главна / Спорт / Спорт КиМ / Европски шампиони у Косовској Митровици

Европски шампиони у Косовској Митровици

vaterpolistiСкандирањем “шампиони , шампиони”, песмама посвећеним Црвеној звезди и ватрометом којим су осветлели тмурно небо над Косовском Митровицом, око три хиљаде житеља севррног Косова, поздравило је вечерас на Тргу Шумадија долазак ватерполиста Црврне Звезде из Београда.

Ни киша и хладно вече нису омели звездине навијаче али и многе који то нису, малишане који су на рамаенима својих родитељи, са ватерполо капицама на главамадошли да поздраве Европске прваке , да им захвале што су баш овај ,подељени град на Ибру изабрали да са њима, који су их бодрили, поделе срећу и радост због освојеног “крова Европе”.

Донели су ватерполисте и пехаре које су освојили и дозволили грађанима да их из руке у руку пронесу кроз масу, да их додирну и осете радост због освојеног одличја.

vaterpolisti_1У име домаћина , ватерполистима и руководству клуба обратио се председник Општине Косовска Митровица Драгиша Влашковић и уз речи добродошлице и захвалности што са народом севера Косова деле радост, изразио наду да ће и у будућности бележити добре резултате и да ће долазити у Косовску Митровицу.

Капитен нових Европских шампиона у ватерполу Андрија Прлаиновић, коме су скандирали и певали сви окупљени захвалио је на како је рекао “величанственом дочеку и обећао да ће и у наредном периоду са својим саиграчима, уложити максимум како би обрадовали своје навијаче и грађане који прате њихову игру”.

Председник Ватерполо клуба “Црвена звезда” Виктор Јеленић рекао је да је “Црвена звезда чекала више од две деценије пехар европског шампиона, изразио наду да ће их бити још и обећао да ће као и вечерас , радост поделити са житељима Косовске Митровице.

Ватерполисти и руководство Црвене звезде , посетиће сутра , на Спасовдан, мамастир Бањску, православну светињу која 15. августа обележава седам векова постојања.

Боравк европских шампиона на север Космета организовала је Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије.

Тон: Андрија Прлаиновић

Тон: Никола Јеремић

 

 

Check Also

Тенис све популарнији у Грачаници

Од како Новак Ђоковић ниже успехе,  много је омладинаца заинтересовано да крене његовим стопама. То …