Главна / Радио / Емисије / Емисија Индекс: Жарко Миленковић као писац поезије,прозе и критичар

Емисија Индекс: Жарко Миленковић као писац поезије,прозе и критичар

zarko milenkovic- indexПишем, зато што написана реч мање боли од неизговорене, а опет више од изговорене речи- Жарко Миленковић.

Млад и амбициозан писац поезије и прозе, од скоро и књижевни критичар Жарко Миленковић, гостујући у емисији Индекс причао је о свом почетничком писању, о својим очекивањима, о успесима и неуспесима. Прве песничке кораке направио је у раној младости, чак детињству. Истрајао је у намери да постане оно о чему је маштао. Завршио је Српску књижевност и језик и данас је један од оних који могу рећи да се баве послом који воле.

„Није лако бити песник у данашње време кад сви радије читају романе. Мало је оних који ће се определити за читање поезије, али то ме не спречава да и даље пишем“, рекао је Миленковић.

Таленат, амбиција и рад нису оно што је једино потребно да би сте били признати и прихваћени као писац.

„Захвалан сам свом професору Драгомиру Костићу, који ми је помогао да истрајем на путу који сам за себе одабрао. Данас је готово немогуће пробити се сам, потребна је подршка, добра реч неког ко је већ успео и много воље да би сте истрајали“, каже Миленковић.

Поред тога што пише поезију и прозу, и поред тога што Жарка често  можете видети у улози књижевног критичара, овај млади песник је такође уредник часописа „Наше Поље“.

Емисију Индекс можете послушати на линку:

Check Also

Др Мирјана Димитријевић: Дом здравља – Окосница здравствене делатности општине Грачаница

Гост Дневника ТВ Грачаница била је др Мирјана Димитријевић, директор Дома здравља у Грачаници која …