Главна / Радио / Емисије / Отворени студио: Дејан Јовановић о пројектима за ову годину

Отворени студио: Дејан Јовановић о пројектима за ову годину

dejan jovanovicОдељење за урбанизам, катастар, просторно планирање и заштиту животне средине општине Грачаница до четвртка 05.фебруара 2015. године прима захтеве грађана за упис у општински регистар, као први корак у процесу легализације објеката саграђених без грађевинске дозволе. Гостујући у емисији „отворени студио“ Радио Грачанице, директор одељења за урбанизам при општини Грачаница Дејан Јовановић напоменуо је да је овај процес бесплатан, и да ће сви пре или касније морати да легализују објекте, а да се имовинско-правни проблеми могу решавати накнадно.

„Сви који су бесправно градили на територији наше општине сада имају могућност да легализују објекте. Напомињем да плаћање пореза нема никакве везе са овим процесом. Сви који су заинтересовани могу доћи у општину Грачаница, попунити формуларе уз које ће приложити и фотокопију личне карте, и након уписа у регистарски катастар, крајем године почеће процес легализације“, рекaо је Јовановић.

Говорећи о пројектима предвиђеним за ову годину, директор одељења за урбанизам при општини Грачаница Дејан Јовановић, истакао је да ће и ове године општина наставити са реконструисањем школа и фискултурних сала, радиће се на реконструкици путева од примарног значаја, као и локаним сеоским путевима и пешачким стазама, изградњи цркава у Бадовцу и Чаглавици и парохијског дома у Доњој Гуштерици, санацији канализационих мрежа у више места у нашој општини, а да ће акценат бити на изградњи атмосферског и канализационог система, који ће допринети  спречавању поплава са којима се протеклих година мештани често суочавају.

Check Also

Општински час: Јелена Стојановић о раду Одељења инспекције на територији општине Грачаница

У трећој емисији „Општински час“ са Јеленом Стојановић, директорицом Одељења инспекције општине Грачаница разговарали смо …