Главна / Вести / Косово и Метохија / Гост Поподнева – Владета Костић, председник општине Грачаница

Гост Поподнева – Владета Костић, председник општине Грачаница

vladeta kosticПредседник општине Грачаница Владета Костић био је гост емисије Пријатно поподне Радио Грачанице.  Теме разговора биле су усмерене на решавање комуналних проблема на територији општине, ситуацију након поплава, урбанизацију Грачанице и остало.

По речима Костића, у односу на количину воде која је прошла кроз села штете минималне. Формирана је комисија, која је била на терену и урадила извештај. Укупна штета је око 33 000 еура. Све то, захваљујући томе што су екипе на време одрадиле посао. Само дан пре него што су кренуле бујице урадили две интервенције у селу Радеву, где смо успели да пронађемо решење да се атмосферске воде не нагомилавају. У Угљару смо воду, која долази са новог ауто-пута успели да преусмеримо, тако да су само нека домаћинства била потопљена, али су многа спашена тих проблема. У Лепини смо такође успели да направимо добар одвод воде.

Када су у питању нова радна места, Владета Костић каже да ће свако ново радно место, које буде отворено бити преко конкурса и да ће се једино тако запошљавати.

– Грачаница више стварно не личи на класичну косовску касабу. Локали су уређенији, репрезентативнији. Има више хотела. Уређеније је. Далеко је то од града, јер град мора да има и свој урбанистички план, али свакако постаје урбанизована средина или један мали градић јужно од Ибра. Сви требамо да се понашамо одговорно и то ће допринети урбанизацији, а ако успемо да направимо обилазницу око Грачанице, онда ће свакако бројни проблеми бити решени – нагласио је председник општине Грачаница.

Делове емисије можете послушати испод текста.

Check Also

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и …