Главна / Радио / Емисије / Јелена Милосављевић: Математика се заволи у првим данима школовања

Јелена Милосављевић: Математика се заволи у првим данима школовања

matematika jelena jelenaАко питате ђаке који је најтежи предмет у школи, сасвим сигурно ће највећи број одговора гласити да је то математика. У данашњем издању емисије „Индекс“ гост у студију Радио Грачанице била је Јелена Милосављевић, професор математике у Гимназији у Лапљем Селу. Иако је Гимназија некада била школа са највећим бројем ученика, данас је ситуација мало другачија, али у поређењу са претходним годинама, знатно боља.

„Свако ко се одлучи да упише Гимназију мора бити свестан да га након четворогодишњег школовања очекује факултет. Гимназија не пружа стручну спрему, али зато пружа кавлитетно образовање и добру основу за студирање на било ком факултету“, нагласила је проф. Милосављевић.

Недостатак простора и кабинета за лабораторијске и практичне вежбе као и неадекватни услови отежавали су рад ове школе. Међутим, и у тим неусловима, Гимназија је опстала и успела да и након 1999.године изведе бројне генерације на прави пут.

„Лепо је знати да је већина ученика који су изашли из Гимназије постигла успехе и на факултетима. Ја, као бивши ученик и данас професор математике имам прилике да видим колико ова школа сада ради у бољим условима. Нажалост, нове генерације донеле су и нова правила. Понекад се чини да им је долазак у школу само обавеза, понекад искористе све наше слабости, као и закон о образовању, који је данас дефинитивно на њиховој страни, тако да када је дисциплина у питању, укори и опомене и нису баш неке методе за мотивацију. Морате бити јако креативни у свом раду како би сте им привукли пажњу. Посебно наглашавам да је став који на почетку заузмете, пресудан у даљем раду и сарадњи да ђацима“, истиче Милосављевићева.

Математика је најтежи предмет за већину ученика. Овај предмет се заволи у самом почетку школовања. Уколико пропустите основно знање, тешко се може надокнадити.

Check Also

Општински час: Јелена Стојановић о раду Одељења инспекције на територији општине Грачаница

У трећој емисији „Општински час“ са Јеленом Стојановић, директорицом Одељења инспекције општине Грачаница разговарали смо …