Главна / Вести / Косово и Метохија / Данас седница представника српских општина на КиМ

Данас седница представника српских општина на КиМ

Marko-Djuric-111Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствоваће данас у Грачаници седници представника свих српских општина на Косову и Метохији, саопштено је из владине Канцеларије за КиМ. Седница почиње у 10 часова.

Поред директора Ђурића, састанку одборника скупштина опоштина са српском већином присуствоваће и заменик покрајинског премијера Бранимир Стојановић, српски министри и посланици у покрајинским институцијама, градоначелници и други гости.

Одржавање састанка договорено је на прошлонедељном састанку представника косовских Срба са премијером Србије Александром Вучићем и директором Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурићем.

Након тог састанка, Дјурић је новинарима казао да ће на седници представници 10 општина размотрити даље кораке након смењивања Александра Јаблановића, председника Српске листе, из Владе Косова.

“До сада смо закључили да Српска листа неће ући у Владу Косова док српски народ у покрајини не буде уважен на одговарајући начин. Српска листа је спремна на разговоре, али без притисака и с циљем да се продуби поверење и побољшају услови живота Срба на Космету”, казао је Ђурић.

На питање да ли је одржавање заједничке седнице представника свих српских општина на Косову повољан моменат за формирање Заједнице српских општина, Ђурић је одговорио да представници Срба и Владе Србије треба да “стварају догадјаје на терену, а да о њиховој формализацији размишљају касније”.

“Када погледате закључке с данашњег састанка, добићете јасан одговор у којем правцу се ствари одвијају”, казао је Ђурић и додао да се Срби неће вратити у покрајинске институције да би “просто представљали украс у њима”.

Check Also

На Косову 498 новооболелих, преминуло осам особа

На Косову је у последња 24 сата забележено 498 нових случаја коронавируса, а од последица …