Главна / Вести / Косово и Метохија / Деца са КиМ у посети Републици Српској

Деца са КиМ у посети Републици Српској

kkkkkkkkkkkОпштина Градишка је након, Лакташа, Приједора ,Бијељине и Гацка  пета  локална заједница  која је и ове године подржала  пројекат  Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије „СПОЈИМО СРПСКУ ДЈЕЦУ КОСМЕТА И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“, планиран за август 2015. године. Учешће у нашем пројекту  председнику Одбора Милораду Арлову дописом потврдило је начелник  Општина Градишка  угостиће од 22 до 29.августа ове године 50 деце  ОШ из села Лепина општине Грачаница.  Ове године највећу пажњу поклањамо српској деци са југа Космета и Косовског Поморавља која до сада нису били у Републици, а која живе у веома тешким условима.

Захваљујемо руководству  општине Градишка  на подршци која је и прошле године  подржала  наш пројекат и угостила  50 деце из српских енклава: Бање, Суво Грло, Осојана и Гораждеваца.

Позивамо све опшине и градове у Републици Српској да се укључе у ову ,прије свега, хуману акцију помоћи Србима и српској дјеци Космета, да осјете нашу подршку и пружену братску руку помоћи и пријатељства нашем народу на Космету.

Овај пројекат подржали су:  Одбор за сарадњу са Србима у реиону, Министрства иностраних послова Србије  и Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Check Also

Косовска Митровица:Радојевић и Хоџић са Нилсом Кнудсеном

Градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић заједно са заменицом градоначелника Адријаном Хоџић састао се данас у …