Главна / Култура / “Хотел Косово” 13. јуна из Грачанице у Берлин

“Хотел Косово” 13. јуна из Грачанице у Берлин

imagesПосле овација у Београду и Нишу представа „Хотел Косово“ поново на својој матичној сцени у Грачаници. Представу су извели глумци Народног позоришта у Приштини уз помоћ плесне групе „Стрит денс“ из Косовске Митрвоце.

Комад осликава причу како да један мали човек успева да преживи налет лудака који му нуди „боље данас“.

„Пробали смо да сублимирамо све оно што се последњих двадесет година догађало на Косову, да покажемо како су нас водили сви они који су нас водили и како нас воде и даље. Ту најпре мислим, не на своју владу, него на њихову владу. Комад говори о човеку који после 15 година избеглиштва, односно расељеништва, из некаквог прихватног центра у Крушевцу, покушава да се врати на своје, тј. на Косово. Ту га чека налет потпуно сумануте госпође која је у међувремену потпуно полудела. Њено име је Историја и она је уз помоћ својих марионета, званих представници власти, довела до тога да тај човек једноставно нестане“, истиче редитељ Ненад Тодоровић.

Највећи проблем ове представе, по мишљењу глумаца јесте што се публика препознаје.

“То је комедија апсурда, али је врло животна. Нажалост, то се дешава на сваком кораку, поготово овде“, сматрају глумци.

О томе да је интересовање за комад Ненада Тодоровића велико говори и најава да ће представа „Хотел Косово“  13. јуна бити одиграна у Берлину.

Check Also

Представа “Плацебо” ускоро пред публиком у Грачаници

Премијерно извођење нове представе Народног позоришта у Приштини, по тексту Александра Југовића и у режији …