Главна / Радио / Емисије / Отворени студио: Рад ОШ “Миладин Митић” у Лапљем Селу

Отворени студио: Рад ОШ “Миладин Митић” у Лапљем Селу

os miladin miticОШ “Миладин Митић” основана је у ХIХ веку. На том дугом путу свог постојања прошла је кроз разне периоде: Оне у којима се сусретала са тешким проблемима и оним у којима је блистала. Са сваком од тих ситуација се достојанствено носила и опстала до дана данашњег.  У емисији „Отворени студио“ Радио Грачанице, в.д. директор ОШ “Миладин Митић” у Лапљем Селу Љубиша Караџић  причао је раду школе, о условима, проблемима и стварима којима се поносе стручни кадар ове установе.

„За разлику од протеклог периода, школа данас ради у знатно бољим условима, ако изузмемо недостатак простора. Просле године је уграђено централно грејање што је у многоме олакшало услове за рад. Простор је проблем већине школа на централном Космету. Зграду ОШ “Миладин Митић” користе и средња Економско трговинска школа и Гимназија. Настава се одвија у две смене. У преподневној смени наставу похађају ученици средњих школа, а у послеподневној смени предавања слушају ђаци основне школе“, истакао је Караџић.

Иако не постоје кабинети за практичну наставу, ђаци показују  заинтересованост која даје резултате на окружним и регионалним такмичењима. Школа се још може похвалити и повећаним бројем ученика.

„Упис деце у први разред почео је 1. априла. Потребно је да родитељи припреме извештај васпитача из предшколске установе, лекарско уверење и извод из матичне књиге рођених за будућег школарца. Упис траје до јуна месеца, али је пракса већ дужи низ година да се деца због спречености уписују и након овог рока, па у неки случајевима и након 1.септембра,“ рекао је Караџић.

У најави су екскурзије у градовима централне Србије, а потом, у зависности од временских прилика и уређивање школског дворишта, што је традиција ове образовне установе.

Check Also

Општински час: Јелена Стојановић о раду Одељења инспекције на територији општине Грачаница

У трећој емисији „Општински час“ са Јеленом Стојановић, директорицом Одељења инспекције општине Грачаница разговарали смо …