Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Спречити лов у мутном

Ђурић: Спречити лов у мутном

marko_djuric1Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да оно што се тренутно дешава око покушаја приватизације скијалишта Брезовица може описати као “нека врста политичко-економског лова у мутном” и да је зато важно да се то спречи.

За Србију и српски народ на Косову је неприхватљиво усвајање било каквог плана или уговора везаног за Брезовицу, који би подразумевао нарушавање постојећих објеката, нелегалну узурпацију земљишта или промену етничке структуре запослених у ски-центру, рекао је он новинарима.

Ђурић је поручио да је Брезовица “планина која има свог власника” – фонд “Инекс-Интерекспорт”, који је у саставу јавног предузећа Скијалишта Србије.

Онај ко жели да улаже у ту планину, а ми нисмо против улагања, треба да се договара са онима који су стварни и прави власници, и са грађанима самог Штрпца, који од Брезовице и скијалишта остварују свој основни животни приход, нагласио је Ђурић.

Он је додао да су у претходном периоду остварени контакти са једним француским конзорцијумом, који је најавио да је заинтересован за улагања на Брезовици, али да “још увек нису добијене довољне гаранције да би могли сви да станемо једнодушно иза тога”.

Ово је прилика да упозорим оне који су заинтересовани за посао, ако су заиста заинтересовани, да људима који су прави власници објеката објасне шта желе и да се са њима договарају о томе како ће да изгледа будућност Брезовице, а не са онима који нису власници, поручио је Ђурић.

Према његовој оцени, потребно је да се у наредном периоду разговори наставе, и српска заједница на Косову, сви градоначелници, по том питању треба да делују сложно и јединствено.

Ђурић је нагласио да, ако се “повуче црвена линија” и каже се шта је неприхватљиво, то ће морати да прихвате сви они
који желе да буду глас српског народа на Косову.

Check Also

Беживотно тело пронађено поред пута на северу КиМ, потрага за возачем осумњиченим да је изазвао несрећу

На магистралном путу код Лешка пронађено је беживотно тело особе, која је највероватније страдала од …