Главна / Вести / Косово и Метохија / Годину дана од хапшења Небојше Вујачића

Годину дана од хапшења Небојше Вујачића

zatvorДанас се навршава годину дана како је ухапшен радник Поште Небојша Вујачић и са још четворицом Срба оптужен да је 2000. године у северној Косовској Митровици починио тешка дела против албанског становништва.

Поводом годишњице његовог хапшења саопштењем су се огласиле његове колеге РЈ ПС „Приштина“ који подсећају да је „Вујачић поштен, честити и миран градјанин“.

Према њиховим наводима Вујачић је „отет у улици Краља Петра И у Косовској Митровици 15.априла 2014. године пред колегама када је пошао на посао“ и подсећају да по одлуци Окружног суда УНМИК-а нема доказа, основане сумње а ни законског основа за било какво покретање кривичног поступка против Вујачића и других.

„ Од Владе Републике Србије захтевамо да помогне нашем колеги а од ЕУЛЕКС-а да исправи неправду , укине притвор и повуче оптужбе против Небојше Вујачића јер нема правног и законског основа“, наводи се измедју осталог у саопштењу радника сидикалне организације поштанских радника РЈ ПС „Приштина“, достављеном нашој редакцији.

Check Also

Гујон: Сада цео свет може да чује о угрожености цркава и манастира на КиМ

Хуманитарна организација “Солидарност за Косово” обавестила је француске медије о угрожености Високих Дечана, једног од …