Главна / Вести / Косово и Метохија / Привредници са КиМ и централне Србије 9. маја у Грачаници

Привредници са КиМ и централне Србије 9. маја у Грачаници

gracanica_putДиректор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Дјурић учествовао је данас у Риму на састанку привредних комора Србије и Косова, на ком је разговарано о могућностима нормализације поштанског и железничког саобраћаја и отварања авио линије Београд – Приштина, као и о осталим питањима значајним за унапредјење привредних активности на Косову и Метохији.

Састанак са представницима привредних асоцијација, који је организован под покровитељством Еврокоморе, био је прилика да се разговара и о организацији скупа привредника из Централне Србије и са Косова и Метохије.

Договорено је да се такав привредни форум одржи 9. маја у Грачаници.

Састанку привредних комора присуствовала је и Едита Тахири, министарка за дијалог са Београдом у привременим институцијама самоуправе у Приштини, која је одбила да се питање авио саобраћаја и авио линије Београд-Приштина разматра на састанцима комора као економско питање.

Она је инсистирала да се о томе може разговарати само као о политичком питању у оквиру политичког дијалога у Бриселу. Такав став Приштине представља политизацију једног питања од значаја за градјане и привреду, оценили су представници Београда на данашњем скупу у Риму.

Привредна комора Србије и Привредна комора Косова већ две године одржавају редовне месечне састанке под покровитељством званичника ЕУ и Генералног директората Европске комисије за проширење.

Check Also

Другови претученог младића у Грачаници поручили: “Полиција спава, затруби да је пробудиш“

Другови претученог Луке Димитријевића поставили су данас билборд испред станице полиције у Грачаници, како би …